Black Red White z „Diamentem meblarstwa” za kolekcję Moko

Kolekcja mebli minimalistycznych Moko od Black Red White otrzymała „Diament meblarstwa 2018” w kategorii STREFA DZIENNA – meble klasa premium. Nagrodzona kolekcja to meble do pokoju dziennego utrzymane w duchu ponadczasowego minimalizmu, w których prosty styl doskonale splata się z szeregiem funkcjonalnych rozwiązań.

Konkurs „Diament Meblarstwa” organizowany jest przez Wydawnictwo Meble.pl Sp. z.o.o oraz Meble.pl S.A.. Tegoroczna 12. edycja zgromadziła 90 firm i marek, które zgłosiły aż 174 produkty w trzech różnych kategoriach: meble, akcesoria i komponenty meblowe. Spośród nadesłanych zgłoszeń jury, w skład którego wchodzą architekci, projektanci wnętrz, designerzy i przedstawiciele mediów branżowych, wyłoniło najlepsze produkty w branży wnętrzarskiej. W kategorii STREFA DZIENNA, meble: klasa premium, nagrodę główną otrzymał system Moko, wchodzący w skład najnowszej kolekcji mebli minimalistycznych od Black Red White.
Moko to produkty, które zostawiają wiele przestrzeni na wyrażanie siebie. Proste w formie i pomysłowe w funkcjach meble dają wiele możliwości na urządzenie i organizację domu lub mieszkania. Subtelne, wyważone w proporcjach szafki, komody, regały dodają wnętrzu lekkości, a proste, ponadczasowe formy pozwalają dobierać dodatki w różnych stylach i aranżować wnętrza dokładnie tak, jak tego chcemy. Przy projektowaniu mebli zastosowano wiele sprytnych rozwiązań, które pomagają w organizowaniu przestrzeni i przechowywaniu, jak np. dwustronne ażurowe regały, szafa RTV pozwalająca ukryć TV, czy modułowe komody, które mogą stać na podłodze lub wisieć na ścianie. Szeroka paleta możliwości w połączeniu z prostą stylistyką sprawia, że Moko to meble wyjątkowe.
Kolekcja Moko została stworzona z myślą o domowych projektantach, którzy poszukują ciekawych, oryginalnych rozwiązań, a główną inspiracją jest dla nich stworzenie miejsca dającego przestrzeń do bycia razem, dostosowanego do potrzeb każdego domownika.

Black Red White_Diament Meblarstwa za kolekcję Moko_05 12 2017.docx

5 nowoczesnych rozwiązań do przechowywania

Gotowanie to z jednej strony przyjemność i doskonała zabawa, a z drugiej źródło kilku mniej lubianych czynności, takich jak krojenie, obieranie, sortowanie śmieci czy zmywanie naczyń oraz sprzątanie. Co zrobić by zachować radość z przygotowywania posiłków oraz cieszyć się ładem w kuchni? Black Red White dzieli się kilkoma praktycznymi poradami dotyczącymi sztuki przechowywania i porządkowania.
Black Red White z nowym dyrektorem HR

Największa grupa meblarska w Polsce – Black Red White, zatrudniła nową Dyrektor Personalną, którą została Anna Woźniak. Obejmując swoje stanowisko, od maja przejmie ona koordynację oraz planowanie wszelkich kwestii związanych z zarządzaniem zasobami ludzkim w Black Red White S.A. oraz we wszystkich spółkach zależnych.
O jakiej kuchni marzą Polacy?

Klasyczna, minimalistyczna, a może utrzymana w duchu przemysłowego loftu? Najnowsze badanie zrealizowane na zlecenie marki Black Red White pokazuje, jakie kuchnie cieszą się wśród Polaków największą popularnością. Wyraźnie widać, że styl kuchni jest istotnym elementem, ale ponad panującą modę badani przedkładają funkcjonalność i plan tego wyjątkowego wnętrza.

Black Red White rozpoczyna współpracę z Havas Media

Black Red White rozstrzygnęło przetarg na dom mediowy. W 2018 roku za kompleksową obsługę marki w zakresie planowania oraz zakupu mediów będzie odpowiadał Havas Media.