Black Red White kreuje trendy na Targach Meble Polska

Black Red White ponownie zagościło na Targach Meble Polska w Poznaniu – najważniejszym wydarzeniu branży meblarskiej w Polsce. Na największym stoisku targowym marka zaprezentowała wiele nowości oraz mnóstwo inspiracji na 2018 rok.

Targi Meble Polska to jedno z najważniejszych wydarzeń związanych z branżą meblarską zarówno w Polsce, jak i całej Europie. To doskonała okazja do zaprezentowania najnowszych propozycji rynkowych wszystkim pasjonatom designu oraz kupcom meblowym z całego świata. W tym roku Black Red White, na największej strefie targowej o powierzchni ponad 1400 m2, pokazało aż 22 nowe systemy meblowe, 20 najnowszych modeli mebli tapicerowanych oraz mnóstwo inspiracji na 2018 rok. To jednak nie wszystko – eskpozycja targowa objęła również prezentację najnowszej kategorii mebli niemowlęcych (0-3), poszerzającej asortyment marki o nowy segment sprzedaży.

Design na najwyższym poziomie

Podążając za najnowszymi trendami Black Red White systematycznie poszerza swoją ofertę o nowe propozycje mebli i dodatków, skierowanych do szerokiej grupy odbiorców. Marka, dotrzymując kroku zmieniającym się trendom i oczekiwaniom konsumentów, coraz częściej decyduje się na współpracę ze znanymi projektantami. Targi Meble Polska stały się okazją do zaprezentowania efektów współpracy ze studiem projektowym Studio Rygalik, której efektem są dwie najnowsze kolekcje mebli – Rauma oraz Nors.

Kolekcja Rauma to odważna próba przełamania konwencji w kształtowaniu mebli skrzyniowych. Unikalny w historii meblarstwa mebel wprowadza do domowej przestrzeni charakterystyczne, ukośne formy. Dwie zderzone ze sobą, kontrastujące kolorystycznie bryły tworzą jednocześnie harmonijną całość. Manifestująca piękny kolor drewna nowatorska obudowa w wybarwieniu modrzew sibiu jasny, zwieńczona jest funkcjonalną tacą do eksponowania przedmiotów. Innowacyjny charakter mebli podkreśla energooszczędne oświetlenie LED, widoczne poprzez efektowne przeszklenia witryn, które przenoszą się również na boki mebli. Przeskalowane fronty pełnią funkcję uchwytów, pozwalając na wizualne uproszczenie całości. Kolekcja skierowana jest do osób kreatywnych i odważnych, które nie boją się przecierać nowych szlaków.

Nors to kolekcja eleganckich, architektonicznych brył o idealnie wyważonych proporcjach. Koncepcja symetrycznych podziałów na poszczególne fronty jest podkreślona poprzez kontrastujące tło. Podcięte krawędzie stanowią dyskretne uchwyty, umożliwiające wygodne otwieranie szafek i szuflad. Charakterystyczny akcent w postaci grubej, asymetrycznie ustawionej, bocznej ściany dopełnia całość. Zawarte w niej oświetlenie nadaje lekkości i subtelnie podkreśla linię mebla.
Kolekcja Rauma<br>

Kolekcja Rauma

Meble niemowlęce – nowość w asortymencie marki

W strefie Black Red White, goście Targów Meble Poznań po raz pierwszy mieli okazję zobaczyć nowość w asortymencie marki – meble niemowlęce. Nowa kategoria to uzupełnienie oferty meblowej, skierowanej dotychczas głównie do osób dorosłych i młodzieży, oraz wyjście naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom rodziców niemowląt i dzieci w wieku 0-3. Dzięki wprowadzeniu produktów przeznaczonych dla najmłodszych klienci mogą kompleksowo wyposażyć swoje mieszkania, gdy ich rodzina się powiększa. W ofercie marki już wkrótce pojawią się dwie nowe kolekcje, w których znaleźć możemy m.in. atestowane dziecięce łóżeczka czy przewijaki.
  1. Luca Baby to meble, dzięki którym każdy można urządzić bajkowy pokój dla swojego maleństwa. Proste bielone meble w skandynawskiej stylistyce pozwolą stworzyć neutralną, sprzyjającą wypoczynkowi przestrzeń. Barwa bielonego drewna przyjemnie kontrastuje z ciemnymi blatami w kolorze sosna larico. Charakter mebli podkreślają metalowe uchwyty w kolorze starego żelaza.
  2. Dreviso Baby - zrównoważona stylistyka umiejętnie splata styl skandynawski z nowoczesnym nurtem aranżacyjnym. Meble w kolorze czystej bieli przełamane dekorem w odcieniu naturalnego dębu pozwolą nadać wnętrzu przytulny i ciepły klimat. Wzrok przyciągają fronty, na których zgrabnie malują się pionowe frezy i charakterystyczne uchwyty, ułatwiające dostęp do szafek i szuflad.

BRW_Targi Poznań 1.jpg

BRW_Targi Poznań.jpg

BRW_Targi Meble Polska_IP.docx

5 nowoczesnych rozwiązań do przechowywania

Gotowanie to z jednej strony przyjemność i doskonała zabawa, a z drugiej źródło kilku mniej lubianych czynności, takich jak krojenie, obieranie, sortowanie śmieci czy zmywanie naczyń oraz sprzątanie. Co zrobić by zachować radość z przygotowywania posiłków oraz cieszyć się ładem w kuchni? Black Red White dzieli się kilkoma praktycznymi poradami dotyczącymi sztuki przechowywania i porządkowania.
Black Red White z nowym dyrektorem HR

Największa grupa meblarska w Polsce – Black Red White, zatrudniła nową Dyrektor Personalną, którą została Anna Woźniak. Obejmując swoje stanowisko, od maja przejmie ona koordynację oraz planowanie wszelkich kwestii związanych z zarządzaniem zasobami ludzkim w Black Red White S.A. oraz we wszystkich spółkach zależnych.
O jakiej kuchni marzą Polacy?

Klasyczna, minimalistyczna, a może utrzymana w duchu przemysłowego loftu? Najnowsze badanie zrealizowane na zlecenie marki Black Red White pokazuje, jakie kuchnie cieszą się wśród Polaków największą popularnością. Wyraźnie widać, że styl kuchni jest istotnym elementem, ale ponad panującą modę badani przedkładają funkcjonalność i plan tego wyjątkowego wnętrza.

Poznaj tajniki komfortowej sypialni

Głęboki, spokojny sen to podstawa udanego dnia. Odpowiedni wypoczynek pozytywnie wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie, daje energię do działania oraz poprawia efektywność w pracy. Gdy jesteśmy niewyspani odczuwamy ciągłe zmęczenie, rozdrażnienie i nie jesteśmy w stanie podołać trudom dnia codziennego. Dlatego tak ważne jest, abyśmy odpowiednio zadbali o aranżację naszej sypialni.