Poznaj tajniki komfortowej sypialni

Głęboki, spokojny sen to podstawa udanego dnia. Odpowiedni wypoczynek pozytywnie wpływa na nasze zdrowie i samopoczucie, daje energię do działania oraz poprawia efektywność w pracy. Gdy jesteśmy niewyspani odczuwamy ciągłe zmęczenie, rozdrażnienie i nie jesteśmy w stanie podołać trudom dnia codziennego. Dlatego tak ważne jest, abyśmy odpowiednio zadbali o aranżację naszej sypialni.

Odpowiednio urządzona sypialnia jest niczym kraina relaksu. To tutaj odpoczywamy po całym dniu pracy i regenerujemy nasze siły. Aby sen był prawdziwym odprężeniem dla ciała i ducha, powinniśmy pamiętać o kilku ważnych wskazówkach, które pomogą nam stworzyć z naszej sypialni idealne miejsce do wypoczynku.

Komfortowe łóżko – baza dla wnętrza

Piękne, wygodne łóżko to centrum każdej sypialni. W zależności od indywidualnych potrzeb oraz możliwości wnętrza, to odpowiednie możemy wybierać spośród szerokiej oferty dostępnych modeli. Tradycjonaliści z pewnością zwrócą się w stronę klasycznych modeli o barwie drewna, z kolei zwolennicy nowoczesnych rozwiązań będą rozważać zakup komfortowych łóżek tapicerowanych z wysokim, miękkim wezgłowiem, takich jak łóżko Cupido, Aleksandra czy Alice z oferty Black Red White.

Wygodny materac – podstawa zdrowego snu

Każdy z nas wie, że łóżko to najważniejszy element sypialni. Dbamy o jego estetykę, wybierając piękne pościele i poduszki, jednak nie możemy zapominać, że to nie wyszukane tekstylia, a dobrze dobrany materac, zapewnią nam prawdziwy komfort snu. Dzięki rozbudowanej ofercie materacy Black Red White, o różnych właściwościach i stopniu twardości, każdy jest w stanie znaleźć idealny model dla siebie. Dla tych, którzy szczególnie cenią sobie jakość, ale jednocześnie chcą dbać o środowisko Black Red White ma w swojej ofercie materac sprężynowy Mimas Multi Silver. Jego pokrowiec z jonami srebra w sposób przyjazny dla środowiska i zdrowia minimalizuje nieprzyjemne zapachy i rozwój mikroorganizmów gwarantując jednocześnie komfort użytkowania przez długi czas. Materac posiada aż 7 stref twardości, które gwarantują jego ergonomiczne dopasowanie się do kształtu ciała, a dzięki sprężystej, antybakteryjnej piance z atestem higienicznym dodatkowo zapewni nam działanie masujące.

Szafa Nadir – nieoceniona pomoc w porządkowaniu przestrzeni

Uporządkowana przestrzeń to klucz do zachowania dobrego samopoczucia. Działa uspokajająco, pozwala zebrać myśli i odprężyć się po ciężkim dniu, a w rezultacie zapaść w zdrowy, głęboki sen. W utrzymaniu porządku pomoże pakowna szafa Nadir, w której zmieści się cała garderoba. Szafy Nadir wyposażone są w drzwi przesuwne, dzięki którym nie stracisz cennej przestrzeni, nawet wtedy, kiedy je otworzysz. Kolekcję tych funkcjonalnych szaf wyróżnia przede wszystkim „bogata rozmiarówka” - jej wielkość określisz precyzyjnie z dokładnością do 10 cm, wybierając jedną spośród 12 dostępnych szerokości. Jednak to nie jedyna rzecz, o której możesz zdecydować samodzielnie. Wykorzystując konfigurator szaf Nadir dostępny on-line, możesz zaprojektować też wygląd oraz wyposażenie wewnętrzne swojej szafy, wybierając spośród wielu dostępnych akcesoriów, takich jak kosze obuwie, wieszaki na spodnie czy drążki ledowe z czujnikiem ruchu.

Stylowe dodatki – sposób na ocieplenie przestrzeni

Przytulny klimat to nadrzędny cel w projektowaniu sypialni. Musimy jednak pamiętać, że sypialnia służy głównie do wypoczynku, dlatego najlepiej unikać zbyt wielu ozdób, które mogłyby wprowadzić chaos i nieporządek w naszej prywatnej krainie relaksu. Warto zatem postawić na takie elementy aranżacji, które pełnią swoją rolę użytkową, a jednocześnie są dyskretną dekoracją i nie zaburzają klimatu. Idealnym rozwiązaniem może być ustawiony pod oknem wygodny fotel, lampki nocne i cała gama pięknych tekstyliów w postaci pościeli, poduszek czy narzuty na łóżko.
THK-065421.jpgTHK-063199.jpgTHK-064308; THK-064307 (2).jpg

THK-062911.jpg

THK-062594.jpg

THK-062592; THK-054634; THK-054633; THK-064351.jpg

THK-063841.jpg

THK-063199.jpg

FOTEL CASEY.jpg

THK-062325.jpg

THK-065420.jpg

THK-065421.jpg

THK-064308; THK-064307 (2).jpg

THK-064019.jpg

THK-065266.jpg

THK-062371; THK-062372; THK-062373; THK-062374; .jpg

THK-061130.jpg

THK-058940.jpg

Łóżko Cupido_Black Red White.jpg

BRW_Poznaj tajniki komfortowej sypialni_13 03 2018.docx

Black Red White z dwiema nagrodami na targach Meble Polska 2018

Black Red White, już po raz drugi, zaprezentowało najnowszą ofertę mebli na Międzynarodowych Targach Poznańskich – Meble Polska 2018. Zarówno stoisko, jak i zaprezentowane kolekcje spotkały się z dużym uznaniem gości oraz ekspertów, którzy w tym roku przyznali marce dwie nagrody – Złoty Medal za kolekcję Rauma oraz statuetkę Acantus Aureus za najlepsze stoisko targowe.