Klasa o profilu wielozawodowym pod patronatem Black Red White

W Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju powstanie pierwsza klasa o profilu wielozawodowym, którą swoim patronatem objęła firma Black Red White. Dzięki zapoczątkowanej współpracy uczniowie będą mieli okazję zdobyć niezbędną wiedzę, doświadczenie oraz kwalifikacje potrzebne do wykonywania pracy w jednej z największych firm meblarskich w Polsce.

W przyszłym roku szkolnym 2018/19 ZSZiO w Biłgoraju we współpracy z Black Red White otworzy klasę wielozawodową, w której uczniowie będą mogli szkolić się w zawodach takich jak tapicer, pracownik szwalni, lakiernik, elektromechanik czy operator maszyn. Oficjalne podpisanie umowy o współpracę miało miejsce w środę 18 kwietnia w siedzibie szkoły na ul. Przemysłowej. Markę Black Red White reprezentowali Prezes Bogusław Bartczak, Jan Gozdek – Dyrektor ds. Zarządzania Produkcją oraz Dominika Zaczek – Chrzanowska, Starszy Menedżer ds. Projektów Strategicznych i Rekrutacji. Z ramienia szkoły swój podpis złożył Dyrektor Adam Balicki.

Zdecydowaliśmy się na objęcie patronatu nad klasą wielozawodową, w ramach której uczniowie będą mogli poznać tajniki zawodów tak bardzo potrzebnych i poszukiwanych w branży meblarskiej. Z jednej strony jest to chęć wspierania lokalnej społeczności oraz miasta, z którym jesteśmy związani od początków istnienia firmy, z drugiej pozyskania wykwalifikowanej kadry, która w przyszłości będzie zasilać szeregi Black Red White. Mamy szczerą nadzieję na to, że w najbliższym czasie ten szczególny projekt spotka się z zainteresowaniem rodziców i uczniów. – mówi Dominika Zaczek-Chrzanowska, Starszy Menedżer ds. Projektów Strategicznych i Rekrutacji w firmie Black Red White.

Klasa wielozawodowa w ZSZiO umożliwia nabycie umiejętności niezbędnych do zdobycia stabilnej posady i wykonywania zawodu w największej firmie meblarskiej w Polsce, u jednego z największych pracodawców w regionie. Uczniowie przygotowując się do wykonywania zawodu będą łączyć praktyki zawodowe z nauką teoretyczną w szkole w systemie 3 dni w tygodniu (klasa pierwsza) lub 2 dni (klasa druga i trzecia). Nauka zawodu trwa nie dłużej niż 36 miesięcy. W ramach praktyk Black Red White zapewnia umowę, wynagrodzenie oraz składki na ubezpieczenie społeczne. Okres nauki w klasie o profilu wielozawodowym wlicza się do stażu pracy, z którego wynikają uprawnienia emerytalne.

BRW.jpg

BRW_Klasa o profilu wielozawodowym pod patronatem Black Red White_20 04 2018.docx

docx | 53 KB

5 nowoczesnych rozwiązań do przechowywania

Gotowanie to z jednej strony przyjemność i doskonała zabawa, a z drugiej źródło kilku mniej lubianych czynności, takich jak krojenie, obieranie, sortowanie śmieci czy zmywanie naczyń oraz sprzątanie. Co zrobić by zachować radość z przygotowywania posiłków oraz cieszyć się ładem w kuchni? Black Red White dzieli się kilkoma praktycznymi poradami dotyczącymi sztuki przechowywania i porządkowania.
Black Red White z nowym dyrektorem HR

Największa grupa meblarska w Polsce – Black Red White, zatrudniła nową Dyrektor Personalną, którą została Anna Woźniak. Obejmując swoje stanowisko, od maja przejmie ona koordynację oraz planowanie wszelkich kwestii związanych z zarządzaniem zasobami ludzkim w Black Red White S.A. oraz we wszystkich spółkach zależnych.
O jakiej kuchni marzą Polacy?

Klasyczna, minimalistyczna, a może utrzymana w duchu przemysłowego loftu? Najnowsze badanie zrealizowane na zlecenie marki Black Red White pokazuje, jakie kuchnie cieszą się wśród Polaków największą popularnością. Wyraźnie widać, że styl kuchni jest istotnym elementem, ale ponad panującą modę badani przedkładają funkcjonalność i plan tego wyjątkowego wnętrza.

Poznaj 5 kroków do zaprojektowania idealnej kuchni z Black Red White

Marzenia o idealnej kuchni to jedno. Najważniejsze jest jednak to, jak przeniesiemy je na rzeczywistość. Kuchnia jest jednym z najtrudniejszych do zaaranżowania, ale też najważniejszych pod względem funkcji pomieszczeniem w domu, dlatego warto podejść do jej urządzania kompleksowo. Black Red White podpowiada, jak krok po kroku zaprojektować kuchnię idealną i świadomie uwzględnić szereg małych i większych elementów, które powinny się w niej znaleźć.