Klasa o profilu wielozawodowym pod patronatem Black Red White

W Zespole Szkół Zawodowych i Ogólnokształcących w Biłgoraju powstanie pierwsza klasa o profilu wielozawodowym, którą swoim patronatem objęła firma Black Red White. Dzięki zapoczątkowanej współpracy uczniowie będą mieli okazję zdobyć niezbędną wiedzę, doświadczenie oraz kwalifikacje potrzebne do wykonywania pracy w jednej z największych firm meblarskich w Polsce.

W przyszłym roku szkolnym 2018/19 ZSZiO w Biłgoraju we współpracy z Black Red White otworzy klasę wielozawodową, w której uczniowie będą mogli szkolić się w zawodach takich jak tapicer, pracownik szwalni, lakiernik, elektromechanik czy operator maszyn. Oficjalne podpisanie umowy o współpracę miało miejsce w środę 18 kwietnia w siedzibie szkoły na ul. Przemysłowej. Markę Black Red White reprezentowali Prezes Bogusław Bartczak, Jan Gozdek – Dyrektor ds. Zarządzania Produkcją oraz Dominika Zaczek – Chrzanowska, Starszy Menedżer ds. Projektów Strategicznych i Rekrutacji. Z ramienia szkoły swój podpis złożył Dyrektor Adam Balicki.

Zdecydowaliśmy się na objęcie patronatu nad klasą wielozawodową, w ramach której uczniowie będą mogli poznać tajniki zawodów tak bardzo potrzebnych i poszukiwanych w branży meblarskiej. Z jednej strony jest to chęć wspierania lokalnej społeczności oraz miasta, z którym jesteśmy związani od początków istnienia firmy, z drugiej pozyskania wykwalifikowanej kadry, która w przyszłości będzie zasilać szeregi Black Red White. Mamy szczerą nadzieję na to, że w najbliższym czasie ten szczególny projekt spotka się z zainteresowaniem rodziców i uczniów. – mówi Dominika Zaczek-Chrzanowska, Starszy Menedżer ds. Projektów Strategicznych i Rekrutacji w firmie Black Red White.

Klasa wielozawodowa w ZSZiO umożliwia nabycie umiejętności niezbędnych do zdobycia stabilnej posady i wykonywania zawodu w największej firmie meblarskiej w Polsce, u jednego z największych pracodawców w regionie. Uczniowie przygotowując się do wykonywania zawodu będą łączyć praktyki zawodowe z nauką teoretyczną w szkole w systemie 3 dni w tygodniu (klasa pierwsza) lub 2 dni (klasa druga i trzecia). Nauka zawodu trwa nie dłużej niż 36 miesięcy. W ramach praktyk Black Red White zapewnia umowę, wynagrodzenie oraz składki na ubezpieczenie społeczne. Okres nauki w klasie o profilu wielozawodowym wlicza się do stażu pracy, z którego wynikają uprawnienia emerytalne.

BRW.jpg

BRW_Klasa o profilu wielozawodowym pod patronatem Black Red White_20 04 2018.docx

docx | 53 KB

Poznaj 5 kroków do zaprojektowania idealnej kuchni z Black Red White

Marzenia o idealnej kuchni to jedno. Najważniejsze jest jednak to, jak przeniesiemy je na rzeczywistość. Kuchnia jest jednym z najtrudniejszych do zaaranżowania, ale też najważniejszych pod względem funkcji pomieszczeniem w domu, dlatego warto podejść do jej urządzania kompleksowo. Black Red White podpowiada, jak krok po kroku zaprojektować kuchnię idealną i świadomie uwzględnić szereg małych i większych elementów, które powinny się w niej znaleźć.