Black Red White wspiera polskie festiwale filmowe

Festiwale Nowe Horyzonty oraz Dwa Brzegi to jedne z najważniejszych wydarzeń w polskim kalendarzu filmowym. W tym roku marka Black Red White, jako sponsor, wspiera te wyjątkowe święta kina niezależnego.

Przełom lipca i sierpnia tego roku to prawdziwa gratka dla miłośników kina. Równolegle trwają właśnie dwa największe festiwale filmowe - Międzynarodowy Festiwal Filmowy Nowe Horyzonty we Wrocławiu oraz 12. Festiwal Filmu i Sztuki Dwa Brzegi w Kazimierzu Dolnym - prezentujące twórczość wybitnych artystów kina niezależnego. Black Red White jest sponsorem obu tych pokazów, które każdego roku przyciągają rzesze fanów z całego świata. Wspierając wydarzenia kulturalne marka promuje również najnowszą kolekcję mebli wypoczynkowych w ramach kampanii „Żyj wygodnie!”.

Emocje, pasja i kreatywność to cechy, które są bardzo bliskie wszystkim twórcom filmowym. Bez nich nie powstałyby obrazy, które przyciągają uwagę tysięcy widzów, odwiedzających te wyjątkowe wydarzenia. Podobne odczucia towarzyszą nam podczas procesów projektowania i tworzenia mebli, w których oprócz doskonałego rzemiosła, liczy się także pomysłowość, nieszablonowa kreacja i ciekawość świata. Wiemy, że udany seans to nie tylko kwestia dobrego filmu, ale również miejsca, które umożliwi komfortowe oglądanie. Dlatego też w tym roku zdecydowaliśmy się na wsparcie tych dwóch wyjątkowych festiwali filmowych. Zarówno we Wrocławiu, jak i Kazimierzu Dolnym pojawiliśmy się z meblami wypoczynkowymi, łącząc promocję naszego asortymentu z zapewnieniem wygody wszystkim miłośnikom kina i wsparciem tych dwóch szczytnych inicjatyw

Hubert Olczak, Marketing Manager Black Red White

Black Red White wspiera Nowe Horyzonty

Międzynarodowy Festiwal Filmowy Nowe Horyzonty powstał w 2001 roku jako wydarzenie promujące odważne kino artystyczne, będące odpowiedzią na poszukiwanie nowych form wyrazu w tej dziedzinie. W tym roku we Wrocławiu trwa 18. już edycja, która przyciąga miłośników kina i wybitnych twórców nie tylko z Polski, ale i całego świata.
We wnętrzu kina Nowe Horyzonty można zobaczyć strefę chillout zaaranżowaną przez markę Black Red White, która dostępna jest dla wszystkich uczestników wydarzenia – dziennikarzy, gwiazd, a także wszystkich osób oczekujących na swoje seanse. Meble polskiej marki można zobaczyć również na kinowych scenach podczas sesji Q&A z aktorami i twórcami, którzy w kameralnej atmosferze opowiadają o swoich produkcjach i odnoszą się do pytań publiczności.
MOS_7321.jpgMOS_7373.jpgMOS_7443.jpg
Wszyscy uczestnicy festiwalu mogą też wziąć udział w specjalnym konkursie Black Red White, w którym do wygrania są dwa zupełnie unikatowe fotele Casey z autografami mistrzów kina, zebranymi podczas trwania festiwalu. Żeby wygrać wystarczy wypełnić krótki formularz i odpowiedzieć na pytanie: „Którego z mistrzów kina zaprosiłbyś na kawę w swoim ulubionym fotelu?”. Konkurs trwa do 4 sierpnia!

Święto kina nad Wisłą

Festiwal Filmu i Sztuki Dwa Brzegi, który odbywa się w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą, co roku gromadzi tysiące fanów niestandardowego podejścia do sztuki filmowej. Ten unikatowy projekt artystyczny przeznaczony jest dla koneserów kina niezależnego oraz innych sztuk, takich jak literatura czy muzyka. To interdyscyplinarne wydarzenie kulturalne, prezentujące cenne filmy polskie i zagraniczne: premiery, ważne filmy roku minionego i obrazy, które miały kluczowe znaczenie dla rozwoju światowej kinematografii, jak również spektakle teatralne, wystawy, koncerty i wydarzenia innych dziedzin. Firma Black Red White już po raz trzeci została sponsorem tego wyjątkowego wydarzenia.
W tym roku na kazimierzowskim rynku powstała specjalna strefa sponsora – firmy Black Red White, dostępna dla wszystkich tych, którzy kochają kino i przyjechali do Kazimierza na spotkanie z kulturą. W miniony weekend odbył się tam koncert m.in. Beaty Orbik oraz Martina Polaka, którzy zaprezentowali utwory popowe, soulowe oraz jazzowe. Artystów można było posłuchać w wyjątkowo komfortowych warunkach, a o czysty relaks zadbały meble wypoczynkowe oraz specjalne ławki Black Red White.
MOS_9272.jpgMOS_9993.jpgMOS_9929.jpgMOS_9615.jpgMOS_8666.jpgMOS_9179.jpg
Strefa Black Red White czeka na wszystkich do końca trwania festiwalu. Każdego dnia można zrelaksować się tam przy dźwiękach fortepianu i spróbować swoich sił w grze na tym wyjątkowym instrumencie. Przyjemny wypoczynek uprzyjemnią katalogi Black Red White pełne wyjątkowych inspiracji i pomysłów na urządzenie domu.

MOS_7443.jpg

MOS_7373.jpg

MOS_7321.jpg

MOS_9993.jpg

MOS_9615.jpg

MOS_9244.jpg

MOS_9179.jpg

MOS_8666.jpg

BRW_Black Red White wspiera polskie festiwale filmowe_01 08 2018.docx

Odpocznij w sypialni w Twoim stylu

Czysty minimalizm, przytulna bliskość czy może surowy loft – w którym z tych stylów powinna być utrzymana Twoja wymarzona sypialnia? Już teraz w ofercie Black Red White można znaleźć nowe propozycje mebli, które pozwolą zaaranżować to najbardziej intymne miejsce w domu w sposób, który będzie sprzyjał odpoczynkowi i odpowiadał Twoim upodobaniom.
Czego nie może zabraknąć w dziecięcym pokoju?

Pokój dziecięcy to nie tylko prywatne królestwo dziecka czy nastolatka, ale także przestrzeń do nauki, zabawy i wypoczynku. Dlatego jego aranżacja wymaga odpowiedniego przygotowania. O czym należy pamiętać? Jak sprawić, by to wnętrze było piękne, funkcjonalne, wygodne i zgodne z oczekiwaniami dziecka? Podpowiadamy na co należy zwrócić szczególną uwagę.
Zabawa, nauka i relaks – czyli aranżacja pokoju dziecięcego

Aranżacja pokoju dziecięcego to często duże wyzwanie, z którym wiąże się umiejętne połączenie marzeń malucha oraz pragmatycznych oczekiwań dorosłych. Black Red White radzi jak urządzić pokój dziecka, aby pogodzić pragnienia wszystkich domowników i stworzyć przestrzeń, w której dziecko poczuje się dobrze, a Ty będziesz miał pewność, że ma też odpowiednie warunki do nauki, rozwoju i odpoczynku.

Na Twój adres e-mail została wysłana prośba o potwierdzenie subskrypcji.